Museumplan ‘In Glas Verpakt’ kan starten met duwtje in rug door windpark

Arthur Vermeulen van Pure Energie (links) en Jan Haikens (Historische Vereniging) in de toekomstige museumruimte in de bibliotheek.

Nieuw-Buinen krijgt zijn Glasmuseum terug. De Historische Vereniging maakte donderdag 25 februari bekend dat met de uitvoering van het door Willy van der Schuit gemaakt ontwerpplan ‘In Glas Verpakt’ kan worden begonnen. Door de prima samenwerking met de Bib kan op de eerste etage van het M.F.A. gebouw “Noorderbreedte” de inrichting worden gerealiseerd. Voorzitter Jan Haikens en penningmeester Albert Plat zijn blij. De laatste financiële duw kwam met een handtekening namens Pure Energie, als onderdeel van windpark De Drentse Monden en Oostermoer. Dankzij deze toezegging is ook de subsidie van Leader veilig gesteld. Deze subsidie kan verlopen als de start te lang op zich laat wachten.

Op Corona-veilige afstand tekenden Arthur Vermeulen (Pure Energie) en Jan Haikens (Historische Vereniging) de Toezeggingsbrief: ook de grote Europese Leader-subsidie is daarmee veilig gesteld.