Initiatiefnemers windpark blij met 108 inschrijvingen van bedrijven

In drie weken tijd hebben 108 bedrijven uit Drenthe en Groningen zich aangemeld bij de initiatiefnemers van Windpark De Drentse Monden en Oostermoer, omdat zij in contact willen komen met de hoofdaannemers van het windpark. Deze regionale bedrijven maken daarmee kenbaar dat zij willen meewerken aan de bouw van het windpark. Zij reageren daarmee op de oproep van de initiatiefnemers om zich hiervoor aan te melden. De initiatiefnemers van het windpark zijn blij met dat grote aantal belangstellenden. “Afgaande op ervaringen van andere windparken hoopten we op honderd belangstellenden. Het werden er zelfs iets meer”, aldus Wim Wolters, algemeen directeur van het windpark.

Tot en met zaterdag 15 juni konden de ondernemers zich melden via een formulier op de website van het windpark. Ruim 1800 ondernemers kregen een uitnodiging en dat leidde tot een gevarieerd aanbod van 108 bedrijven uit de wijde regio. Komende weken worden alle inschrijvingen beoordeeld. De hoofdaannemers kijken per inschrijving naar de beschreven specialismen. Dat kan vervolgens leiden tot een kennismakingsgesprek en/of de plaatsing van een bedrijf op de lijst van ‘prefered suppliers’ (voorkeursbedrijven). “Iedereen krijgt bericht.”
Deze oproep aan bedrijven uit de regio komt voort uit de wens van de initiatiefnemers van het windpark om regionale bedrijven zoveel mogelijk te betrekken bij de bouw van de windmolens. De inzet van regionale bedrijven draagt bij aan de regionale economische impuls die het windpark kan geven.