D66-delegatie wisselt gedachten uit met directie en initiatiefnemers windpark

Een delegatie van D66-politici bezocht woensdag 8 januari het windpark De Drentse Monden en Oostermoer. De politici gingen het gesprek aan met de windparkdirectie en initiatiefnemers. Besproken werden de historie van het windpark maar met name ook de toekomst.

Enkele leden van de D66-delegatie en vertegenwoordigers van het windpark, bij de eerste windturbine van het windpark.

Het bezoek aan Nieuw Buinen was een initiatief van D66-Tweede Kamerlid Matthijs Sienot. Hij werd vergezeld door D66-fractievoorzitter Anry Kleine Deters en fractielid Gonnie Niemeijer (D66 Provincie Drenthe), en door wethouder Albert Trip (gemeente Borger-Odoorn).
De delegatie liet zich ruim twee uur informeren over de totstandkoming van het windpark en het betrekken van het regionale bedrijfsleven bij het project. Verder werd veel gesproken over de samenwerking in de regio, de start van de OmgevingsAdviesRaad (OAR) in de gemeente Aa en Hunze en de recente informatie-avonden in de gemeente Borger-Odoorn.

D66 Tweede Kamerlid Matthijs Sienot (midden) bezocht de turbine aan de Drentse Mondenweg. Links wethouder Albert Trip (Borger-Odoorn) en rechts algemeen directeur Wim Wolters en D66-fractievoorzitter Anry Kleine Deters (provincie Drenthe)